Denti Service Bacau

© DentiService 2020
Clinica Dentara Bacău

Laser terapie

DentiService Specializări

Laser terapie

Laserul (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation – amplificarea luminii prin stimularea emisiilor de radiatii) functioneaza cu ajutorul energiei luminii si poate actiona ca instrument de sectionare a tesuturilor, poate evapora lichidul din tesuturi, intari adezivul dintre obturatie si dinte, spori efectul agentilor de albire dentara sau elimina bacteriile din pungile parodontale.

Laserul dentar reprezinta o tehnica noua care poate îmbunatati precizia tratamentului dumneavoastra, minimalizând durerea si perioada de recuperare.

Avantajele utilizarii laserului:

 • Procedurile efectuate cu ajutorul laserului dentar nu necesita suturi.
 • Anumite proceduri efectuate cu ajutorului laserului dentar nu necesita anestezie.
 • Laserul dentar atenueaza sângerarea deoarece fasciculul de lumina de mare energie ajuta la coagularea sângelui expus, împiedicând astfel pierderea acestuia.
 • Leziunile tesuturilor învecinate sunt minime.
 • Ranile se vindeca mai rapid si tesuturile se pot regenera.

Aplicarea laserelor în industria stomatologica ofera sansa de a efectua o varietate de proceduri dentare care, altfel, nu ar fi putut fi realizate. Medicii stomatologi care folosesc lasere dentare au devenit adeptii încorporarii acestei tehnologii de precizie într-un numar de proceduri obisnuite sau mai putin obisnuite:

 • Tumori benigne: laserele dentare pot fi folosite pentru îndepartarea nedureroasa si fara sutura a tumorilor benigne de pe gingii, bolta palatina, lateralele obrajilor si buze.
 • Detector al cariilor: laserele dentare cu intensitate redusa pentru tesuturile moi pot fi folosite pentru detectarea timpurie a cariilor, furnizând o analiza a produsilor secundari generati de cariile dentare.
 • Aftele: laserele dentare cu intensitate scazuta reduc durerea asociata cu aftele dentare si minimalizeaza timpul de vindecare.
 • Alungirea coroanei dentare: Laserele dentare pot remodela tesuturile gingivale si osul în vederea obtinerii unei structuri a dintelui mai sanatoasa. Numita si alungirea coroanei dentare, o astfel de remodelare asigura o baza mai sigura pentru restaurarea dentara.
 • Plombele dentare: laserele dentare pentru tesuturile dure pot elimina necesitatea unei injectii anestezice locale sau a utilizarii frezei. Laserele folosite în procedurile pentru plombe dentare pot distruge bacteriile localizate într-o plomba, fapt care poate duce la restaurari dentare de lunga durata.
 • Insertia musculara (frenula): frenectomia laser reprezinta o optiune ideala de tratament pentru copiii care sufera de fren lingual (limba legata) si pentru bebelusii care nu se pot hrani corespunzator de la sânul mamei din cauza miscarii limitate a limbii. Frenectomia laser poate de asemenea sa ajute la îndepartarea unor probleme de vorbire.
 • Regenerarea nervoasa: foto-biomodularea poate fi folosita pentru regenerarea nervilor vatamati, a vaselor de sânge si a cicatricelor.
 • Apnee în somn: este rezultatul inflamarii unui tesut din zona gâtului (care uneori apare odata cu înaintarea în vârsta), un laser asistat de procedura de uvuloplastie sau uvulopalatoplastie asistata de laser (LAUP) poate remodela gâtul si poate elibera problemele respiratorii asociate cu apneea în somn.
 • Pliurile tesuturilor moi (epulis): laserele dentare pot fi folosite pentru îndepartarea nedureroasa si fara sutura a pliurilor tesuturilor moi cauzate deseori de protezele necorespunzatoare.
 • Albirea dintilor: laserele dentare cu intensitate scazuta pentru tesuturile moi pot fi folosite pentru accelerarea procesului de albire asociat cu albirea dintilor.
 • Tratamentul articulatiei temporo-mandibulare: Laserele dentare pot fi folosite pentru a reduce rapid durerea si inflamarea articulatiei temporo-mandibulare.
 • Zâmbet gingival: laserele dentare pot remodela tesutul gingival, ducând la expunerea unei structuri osoase sanatoase si îmbunatatirea aspectului unui zâmbet gingival.
 • Sensibilitatea dentara: laserele dentare pot fi folosite pentru sigilarea tubulilor (localizati la radacina dintelui) care sunt raspunzatori pentru sensibilitatea dentara termica.
DentiService - Program
Ai nevoie de ajutor?

Programează-te pentru a primi ajutor din partea unor profesionişti!

PROGRAMEAZA-TE

DentiService

Despre noi

Denti Service crede în calitatea serviciilor noastre şi asigurarea tuturor cerințelor  pacienților noştri. Creştem calitatea prin profesionalism, pregătirea continuă a personalului medical şi investițiile în aparatură tehnologică de ultima generație. Asigurăm pacienților noştri tratamente complexe profesionale, pentru a le reda şi menține sănătatea dentară. Vă aşteptăm la noi!  

Află mai multe