Pacienţii cu dinţii decoloraţi datorită trecerii anilor, fumatului sau altor factori sunt candidaţii ideali pentru albire, dar toţi cei care doresc să îşi înfrumuseţeze zâmbetul pot beneficia de acest tratament revoluţionar cu laser. Cercetările arată că albirea dinţilor este eficace la mai mult de 78% din populaţie şi noi tehnologii de albire sunt descoperite în mod regulat.

Albirea nu este un proces permanent şi funcţionează prin îndepărtarea de materii organice din smalţul dinţilor prin dizolvarea acestora cu un derivat de peroxid. De altfel, albirea este eficientă dacă există o baza consistentă de smalţ.

Metoda de albire a dinţilor cu LASER este cu cea mai mare rată de succes şi fără durere atât timp cât este făcută şi supravegheată de un dentist. La început, dentistul va determina dacă sunteţi un candidat viabil pentru acest tratament şi ce procedură va folosi pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Coroanele dentare, punţile şi plombele rămân la culoarea lor iniţială; ele nu se albesc cu nici o albire profesională. Cele mai bune rezultate se văd asupra dinţilor galbeni, rezultate satisfăcătoare se observă asupra dinţilor decoloraţi, iar cele mai puţine rezultate se văd asupra dinţilor gri.

Petele necesită soluţii diferite, aşadar o consultaţie cu un medic stomatolog înainte de folosirea sistemului de albire este esenţială.

Datorită faptului că albirea profesională a dinţilor cu laser creează zâmbete mai strălucitoare şi sporeşte gradul de încredere personală, procedeul este unul care continuă să crească în popularitate.