Cauzele care stau la baza anomaliilor dentare sunt multiple: ereditatea, diferite sindroame, obiceiuri vicioase ca suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte .

Aparatele ortodontice fixe transparente ( ex. Safir ) sunt cele mai estetice aparate ortodontice fixe vizibile. Bracket-urile  sunt confecționate din safir si sunt singurele bracket-uri complet transparente, fiind aproape invizibile. Pe piaţă există numeroase bracket-uri “estetice”, albe sau colorate,  în culori apropiate de culoarea dinţilor, însă  estetica nu este la fel de bună ca in cazul bracket-urilor complet transparente  deoarece fiecare persoană are o nuanţă diferită de culoarea dinţilor.

Mai mult, ele au o structura monocristalină şi nu îşi modifică culoarea şi nu se pătează în timp, astfel încât va arăta la fel de bine pe toată durata tratamentului.

Bracket-urile transparente sunt rezistente şi sigure şi pot fi folosite cu succes în locul bracket-urilor metalice chiar şi la cazurile unde sunt necesare forţe mai mari şi bracket-uri puternice. Durata tratamentului este similară cu cea în cazul bracket-urilor metalice, dar oferă o experienţă mult mai plăcută.

Beneficiile pe care le vei avea în urma tratamentului ortodontic sunt:

  • + Corectează dinții și elimină spațiile inestetice;
  • + Aliniază corect dinții pe arcadă;
  • + Oferă un zâmbet mult mai estetic;
  • + Sporește masticația.

Datorită tehnologiei de ultimă generație, montarea aparatelor dentare se face de către un ortodont la pacienții de orice vârstă (copii și adulți).


Când a fost ultima dată când ai râs cu gura până la urechi?

Dacă primul lucru care ți-a trecut prin cap în momentul acesta a fost forma dinților tăi și alinierea acestora înseamnă că e timpul să discuți cu un medic ortodont.
Cu sprijinul unui specialist și aparatul dentar potrivit vei ajunge să ai o dantură sănătoasă și un zâmbet de neuitat.

Tipurile de aparate dentare regăsite la Denti Service sunt:

  • + Aparat dentar SPARK
  • + Aparat dentar ceramic
  • + Aparat dentar Safir
  • + Aparat Damon
  • + Aparat dentar autoligaturant metalic
  • + Aparat dentar autoligaturant Safir

Aparatul dentar Damon

Aparatul dentar Damon este un tip de aparat dentar utilizat în ortodonție pentru corectarea dinților și a alinierii acestora. Acest aparat dentar a fost creat de Dr. Dwight Damon în 1996 și s-a dovedit a fi o inovație în tratamentele ortodontice.

Aparatul dentar Damon utilizează brackeți autoligabili care permit mișcarea dinților mai rapid și cu mai puțină durere decât alte tipuri de aparate dentare. Acești brackeți permit un grad mai mare de mișcare, iar arcul este de asemenea mai elastic, ceea ce reduce frecvența necesară de ajustare.

De asemenea, aparatul dentar Damon este mai ușor de curățat decât alte aparate dentare și nu necesită atât de multe vizite la cabinetul stomatologic pentru ajustări.

În general, aparatul dentar Damon este o opțiune populară pentru pacienții care doresc un tratament ortodontic mai rapid, mai confortabil și mai eficient. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul ortodont înainte de a lua o decizie privind tipul de aparat dentar potrivit pentru dumneavoastră.