Mărirea și iluminarea imaginii dinților creează premisele pentru un tratament dentar de excepție. Performanțele optice remarcabile oferă posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este mărita și foarte clară. Cu ajutorul camerei video încorporate, imaginile surprinse de microscop sunt redate pe monitor și pacientul își poate vedea proprii dinți la dimensiuni mărite, comunicarea medic-pacient fiind în acest fel mult îmbunătățită.

Tratamentul stomatologic sub microscop se referă la utilizarea unui microscop pentru a obține o imagine detaliată a dintelui și a canalului radicular în timpul unui tratament endodontic (de canal). Acesta este o tehnică relativ nouă care este utilizată de stomatologi pentru a trata problemele dentare mai precise și mai eficiente decât prin metodele tradiționale.

Utilizarea microscopului permite stomatologilor să vizualizeze mai bine suprafața dintelui și să identifice mai ușor problemele dentare minore, cum ar fi fisurile mici, cariile sau fracturile. Această tehnică este utilizată pentru a obține o imagine mai clară a zonei de lucru, ceea ce duce la o eficiență sporită și o precizie mai mare în timpul tratamentului.

În plus, tratamentul stomatologic sub microscop poate fi utilizat pentru a elimina mai mult din materialul infectat din interiorul dintelui și pentru a evita deteriorarea suplimentară a dintelui în timpul tratamentului.

În general, utilizarea microscopului în stomatologie este o abordare inovatoare care poate duce la rezultate mai bune și la o recuperare mai rapidă pentru pacienți.

Printre avantajele remarcabile pe care le oferă microscopul dentar se numără:

  • identificarea canalelor suplimentare
  • identificarea orificiilor de intrare în canale
  • identificarea și tratarea canalelor calcificate
  • refacerea tratamentelor de canal incorecte
  • identificarea perforațiilor radiculare și sigilarea acestora
  • vizualizarea și îndepărtarea acelor rupte din canale
  • detectarea fracturilor radiculare.