Implantul dentar este una dintre cele mai populare soluții de înlocuire a dinților lipsă, dar multe persoane încă au întrebări și preocupări înainte de a alege această procedură. Pentru a răspunde la cele mai comune întrebări despre implantul dentar, am intervievat un medic specialist chirurgie dento-alveolară de la Clinica Denti Service, o clinică de stomatologie din Bacău cu o gamă largă de servicii, la standarde internaționale.

Clinica Denti Service oferă un preț exclusiv de €350 pentru implant dentar (șurubul). Contacteaza-ne AICI sau la telefon 0749 153 874.

  1. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical permanent care înlocuiește rădăcina dinților lipsă și oferă o bază stabilă pentru o coroană dentară sau o punte dentară.

  1. Cum se inserează un implant dentar?

Procedura de inserare a unui implant dentar implică mai multe etape. În primul rând, medicul specialist chirurgie dento-alveolară va examina starea generală a dinților și a gurii și pe baza unui CT ( Computer Tomograf) va evalua densitatea osoasă a maxilarului. Dacă pacientul are suficient os pentru a susține implantul, atunci urmează inserarea implantului propriu-zis, care este o intervenție chirurgicală minim invazivă. După aceea, urmează un proces de vindecare de câteva luni, în timpul căruia implantul se integrează în os. În cele din urmă, o coroană dentară sau o punte dentară va fi atașată la implant.

  1. Care sunt avantajele unui implant dentar?

Există multe avantaje în a alege un implant dentar în locul altor opțiuni de înlocuire a dinților lipsă, cum ar fi puntea dentară sau protezele dentare. Un implant dentar este mult mai stabil și durabil, ceea ce înseamnă că pacienții pot să mănânce și să vorbească fără nicio problemă. De asemenea, implantul dentar arată și se simte la fel de bine ca dinții naturali, iar pacienții nu trebuie să își facă griji cu privire la deteriorarea sau ruperea protezelor.

Contactează-ne AICI sau la telefon 0749 153 874 pentru programare.

  1. Cât timp durează procedura de inserare a unui implant dentar?

În general, procedura de inserare a implantului propriu-zis durează aproximativ o oră, iar procesul de vindecare poate dura între 4 – 6 luni, în funcție de cât de bine răspunde organismul pacientului.

  1. Este procedura de inserare a unui implant dentar dureroasă?

Procedura de inserare a unui implant dentar este, în general, nedureroasă, deoarece pacienților li se administrează anestezie locală. În plus, clinica Denti Service utilizează tehnologie avansată, astfel încât procedura este minim invazivă și nedureroasă.

  1. Ce trebuie să facă pacienții după instalarea unui implant dentar?

După inserarea unui implant dentar, pacienții ar trebui să evite consumul de alimente tari sau lipicioase pentru o perioadă de timp, pentru a evita presiunea excesivă pe implant. De asemenea, este important să se urmeze instrucțiunile medicului specialist chirurgie dento-alveolară cu privire la îngrijirea dentară și să se facă controale regulate pentru a asigura integritatea implantului.

  1. Există vreun risc de respingere a implantului dentar?

Există un risc foarte mic de respingere a implantului dentar, deoarece acesta este realizat din materiale biocompatibile care sunt bine tolerate de organism. Cu toate acestea, în cazuri rare, sistemul imunitar al pacientului poate respinge implantul, ceea ce poate duce la necesitatea îndepărtării acestuia. Este important să discutați cu un medic specialist chirurgie dento-alveolară despre riscurile și beneficiile implantului dentar înainte de a alege această procedură.

Vezi prețul exclusiv de €350 pentru implant dentar AICI!

În concluzie, implantul dentar este o opțiune excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind o soluție stabilă și durabilă pentru pacienți. Clinica Denti Service este o clinică de stomatologie de top, care pune la dispoziție o gamă largă de servicii, la standarde internaționale. În plus, Clinica Denti Service are o ofertă activă cu implant dentar la 350 euro. Pentru a afla mai multe despre implantul dentar și despre serviciile oferite de Clinica Denti Service, vă încurajăm să luați legătura cu medicul nostru specialist pe chirurgie dento-alveolară și să programați o consultație.

Completează formularul de mai jos pentru a vedea dacă implantul dentar este potrivit pentru tine!