Aceasta este una din cele cele mai răspândite boli care afectează populația globului și este de asemenea principala cauză care duce la pierderea dinților. Acestea fiind spuse, în articolul de azi ne-am hotărât să prezentăm câteva informații referitoare la implicațiile acestei afecțiuni și la felul în care poate fi tratată.

Prima etapă a parodontozei este denumită gingivita.

Dacă vei apela de la bun început la o clinică stomatologică și vei opri afecțiunea, boala nu va mai avansa până la parodontită, aceasta din urmă fiind o afecțiune inflamatorie cronică care distruge parodonțiul.

Parodonțiul reprezintă țesuturile, ligamentele și oasele care mențin dinții fixați în poziție.

Dacă boala parodontală nu se tratează poate să ajungă să afecteze structura menționată și în cele din urmă să ducă la pierderea dinților.

În cazul în care nu știai, în cavitatea bucală se regăsesc peste 700 de tipuri de bacterii. Marea majoritate a acestora sunt inofensive, iar cele care pot cauza adevărate probleme sunt denumite bacterii parodontale.

Dacă placa bacteriană nu este îndepărtată prin periaj și este lăsată să se acumuleze, se formează un substrat care poate duce la înmulțirea bacteriilor parodontale și la inflamarea gingiilor.

Problema se poate agrava și mai tare atunci când placa bacteriană devine dură și se formează tartrul.

Acesta favorizează depunerea unei cantități mai mari de placă bacteriană în apropiere de rădăcina dinților, ducând astfel la o afecțiune de natură cronică.

Gingivita apare în general la persoanele care nu respectă regulile de igienă dentară dar mai există și alți factori care pot determina această problemă, printre aceștia numărându-se: fumatul, vârsta înaintată, factori ereditari, anumite medicamente, anumite boli care slăbesc sistemul imunitar, sindromul de gură uscată, o dietă săracă în vitamina C și multe altele.

Biolase a reușit să aducă pe piața din România un laser performant care să asigure un tratament mult mai eficient, comparativ cu alte metode. În plus, pacienții care apelează la această soluție se pot bucura de un tratament complex, lipsit de durere.

Beneficiile aduse de utilizarea laserului Biolase împotriva bolii parodontale

  • pune la dispoziție un tratament minim invaziv care nu implică durere și care îl va ajuta pe pacient să se vindece mult mai repede;
  • cu ajutorul laserului se poate trata o anumită zonă sau întreaga cavitate bucală, fiind mai mult decât ideal pentru problemele complexe care necesită o îngrijire adecvată;
  • este susținut de probe științifice care atestă calitatea și siguranța întregului proces;
  • facilitează un proces de vindecare mult mai rapid;
  • aduce îmbunătățiri atunci când vine vorba de planificarea tratamentului;
  • îndepărtează eficient tartrul subgingival fără să provoace durere sau disconfort;
  • pacientul acceptă un tratament cu laserul Biolase mult mai ușor;

Biolase este singurul laser cu diode care are aprobare FDA pentru 3 tipuri de tratamente distincte:

  • intervenții la nivelul țesutului moale;
  • albirea dinților;
  • biostimulare / terapia durerii.

În concluzie, laserul Biolase reprezintă o metodă ideală de tratare a gingivitei și a bolii parodontale.

În măsura în care suferi de o asemenea afecțiune, iți recomandăm să apelezi cu încredere la acest tratament deoarece poate să-ți aducă rezultate bune într-o perioadă scurtă de timp.