Denti Service Bacau

© DentiService 2023
Clinica Dentara Bacău

Coroană dentară din zirconiu

Coroană dentară din zirconiu

Zirconiul este un material utilizat tot mai des în stomatologie care a apărut destul de recent.

Posedă proprietăţi excepţionale şi poate fi folosit pe scară largă în tratamentul edentaţiilor sau a altor tipuri de leziuni ale coroanelor dentare.
Zirconiul este de fapt un material ceramic ce imită cu mare fidelitate aspectul natural al dinţilor şi este prelucrat prin sisteme computerizate.
Zirconiul este folosit în protetica dentară, ramură ce se ocupă cu redarea aspectului şi funcţionalităţii arcadelor de la nivelul cărora s-au pierdut dinţii.
Tehnologia modernă de prelucrare a zirconiului (scanare, frezare, sinterizare) permite fixarea unor standarde, foarte exigente din punct de vedere estetic si funcțional, la costuri rezonabile.
Tehnologia CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing = design computerizat/manufactura computerizata) oferă tehnicianului modern posibilitatea de a modela şi freza dantura cu ajutorul computerului pornind de la modelul obţinut în urma amprentării dinţilor. CAD/CAM – ul este o întreagă linie tehnologică compusă din scaner 3D, 3 computere, maşină de frezat, aspirator propriu şi sinterizator, întreaga tehnologie este pusă în mişcare prin numai câteva click-uri, iar capacitatea de lucru a maşinii poate fi aproape non-stop, programarea putând fi realizată şi de la distanţă, cu ajutorul internetului.

Rezultatele sunt exceptionale, CAD/CAM–ul inlaturand cateva etape tehnice de pregatire a modelului, care in mod normal ar fi durat peste o saptamana. In cazul frezarii computerizate timpul este de numai 2 – 4 zile, cu precizia tehnica exacta a unui computer.

Toate procedurile finalizate cu tehnologia CAD/CAM ajută mult şi la partea finală a completării dintelui, aplicarea ceramicii, unde intervine numai tehnicianul dentar. Culoarea zirconiulul şi a ceramicii este identică (albă), motiv care oferă un avantaj în plus tehnicianului ceramist, acesta poate să modeleze în straturi successive, să se joace cu lucrarea în ceea ce priveste grosimea stratului de ceramică, culoarea şi transparenţa dintelui pentru satisfacţia deplină chiar şi a celui mai pretenţios pacient.