Denti Service Bacau

© DentiService 2017
Cabinet stomatologic Bacău

cabinet stomatologic
Disable Preloader

Detartraj ultrasonic, periaj dentar şi fluorizare

Detartraj ultrasonic, periaj dentar şi fluorizare

DETARTRAJ

Detartrajul reprezinta indepartarea tartrului, adica a placii bacteriene depusa pe suprafetele dentare si mineralizata din cauza salivei cu vascozitate mare, a lipsei masticatiei pe dintii respectivi sau a lipsei sau incorectitudinii periajului dentar. Indepartarea tartrului nu se poate face prin clasicul periaj pe care fiecare pacient il face acasa, ci este necesara prezentarea la stomatolog. Detartrajul se poate face prin 2 metode care se completeaza: una ultrasonica si una manuala.

Detartrajul ultrasonic se foloseste pentru indepartarea tartrului vizibil pe suprafetele dentare, in timp ce detartrajul manual este folosit pentru tartrul depus pe suprafetele dentare acoperite de gingie. In timpul detartrajului ultrasonic este posibil sa apara o usoara senzatie dureroasa determinata in special de expunerea radacinilor dentare cu gingia deja retrasa in cavitatea bucala. Aceasta sensibilitate poate persista mai multe zile, pana la o saptamana, fiind declansata de alimente reci sau dulci, ea disparand imediat dupa incetarea actiunii lor. Detartrajul ultrasonic nu este daunator smaltului dintilor, actionand doar asupra depozitelor de tartru; nu provoaca durere si este bine tolerat de pacient.

Dispozitivul Air Flow este un dispozitiv pentru profilaxia dentara , care utilizeaza apa , aer si pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a indeparta petele, placa si depozitele moi de pe suprafetele dintilor. Datorita pulberii usor abrazive de bicarbonat, se realizeaza in acelasi timp si lustruirea suprafetelor igienizate.
Dispozitivul Air Flow da rezultate spectaculoase in indepartarea tartrului nicotinic. Este, de asemenea, foarte util pentru curatarea eficienta a lucrarilor fixe, in cadrul igienizarii periodice (detartrajului).
Procedurile sunt lispite de riscuri si nu au efecte secundare de nici un fel asupra gingiilor sau dintilor dumneavoastra.

PERIAJ PROFESIONAL

Consta in indepartarea placii microbiene si a coloratiilor de natura exogena (cafea, ceai, tigari) si contribuie la prevenirea acumularii acesteia pe dinti si suprafete gingivale.

Periajul profesional se realizeaza in cabinet cu ajutorul unei periute montata la piesa cot a unitului dentar si cu o pasta speciala. La nevoie se poate folosi si Air-Flow-ul, ce proiecteaza un jet pulsatil de apa cu bicarbonat de sodiu asupra dintilor si gingiilor. Jetul de apa cu bicarbonat este emis de o canula si este indreptat in jurul dintilor, contribuind astfel la perfecta curatare a dintilor.

Periajul profesional are ca scop inlaturarea placii bacteriene de pe suprafata dentara, indepartarea discromiilor dentare externe,cauzate de alimente si tutun si indepartarea depunerilor de tartru fixate superficial.

Periajul profesional se realizeaza doar in cabinet si nu trebuie confundat cu periajul rotativ de la domiciliu.
Este recomandat sa se realizeze un periaj profesional cel putin o data la 2 luni.

FLUORIZARE

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor, in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor.
Fluorizarea se efectueaza pe toate suprafetele dentare , igienizate in prealabil, si consta in aplicarea unui gel bogat in ioni de fluor ce au rolul de a diminua sensibilitatea dentara si a mineraliza smaltul dentar.

Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente. Procedura se poate realiza in cabinetul stomatologic sau la domiciliu.