Scanarea intraorală și coroanele de zirconiu realizate CAD-CAM

Scanarea intraorală și coroanele de zirconiu realizate CAD-CAM

Una dintre cele mai importante tehnologii apărute în domeniul medicinei dentare este scanarea intraorală. Aceasta reprezintă o tehnică cu ajutorul căreia se poate reproduce cu succes câmpul protetic. Este un procedeu confortabil pentru pacient deoarece nu implică utilizarea lingurii sau a materialelor de amprentare.

După scanarea câmpului protetic informațiile colectate se pot transmite cu mare ușurința direct către laboratorul digital. Astfel, pacientul poate obține o lucrare realizată la cel mai înalt standard de calitate, rapid. Cea mai importantă caracteristică al acestui proces este că oferă un grad de precizie de 100% prin urmare nici un detaliu nu va fi neglijat.

Scanarea intraorală se realizează de un medic stomatolog, cu ajutorul unui aparat conectat la un calculator, prin utilizarea unui program dedicat.

O arcadă dentară poate fi scanată în maxim 2 minute, în timp ce scanarea ocluziei dentare este făcută în maxim 1 minut. Aparatul cu care se face scanarea poate prelua 3.000 de imagini 3D/secunda. Cu ajutorul acestuia pot fi scanate:

– câmpul protetic superior (maxilarul);

– câmpul protetic inferior (mandibula);

– ocluzia dentară (felul în care dinții inferiori se așează pe cei superiori);

Cel mai mare avantaj al acestei tehnologii este că poate reproduce foarte precis atât forma și culoarea dinților cât și structura osoasă.

DentiService - Program
Ai nevoie de ajutor?

Programează-te pentru a primi ajutor din partea unor profesionişti!

PROGRAMEAZA-TE